Zăpada abundentă închide Turnul Eiffel

07 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Zăpada abundentă închide Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost închis miercuri pentru turiști din cauza ninsorii abundente care a dat traficul din Paris peste cap, paralizând oraşul. Marţi seara, zăpada abundentă a provocat haos pe căile rutiere din Paris, înregistrându-se blocaje record, de 700 km . De asemenea, transportul public a fost oprit, relatează CNN.

Autoritățile au deschis adăposturi de urgență pentru a găzdui navetiștii blocați, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Frederic de Lanouvelle. "Situația este complicată, chiar excepțională", a declarat miercuri de Lanouvelle, la postul de naţional de radio. "Cerem șoferilor să nu-și mai folosească mașinile în această dimineață.", a mai spus el.

 

De Lanouvelle a declarat că au fost deschise 46 de adăposturi de urgență pentru oamenii străzii şi alte circa 1000 de persoane, surprinse de vremea rea. Sute de oameni au fost adăpostiţi și în gări și aeroporturi. Aproximativ 2.500 de angajați ai serviciilor de urgență au fost detașați pentru a restabili ordinea cât mai repede posibil, a adăugat De Lanouvelle.

Unii parizienii au înfruntat însă zăpada, cel puțin câțiva schiori și snowboarderi care au testat una dintre pârtiile din oraș - colina Montmartre, de lângă biserica Sacre Coeur. Alții au distribuit fotografiile cu scenele de iarnă pe social media cu hashtagul #ParisSousLaNeige/ Parisul sub zăpadă.

 

Conform  Meteo France, pânã la 5,9 cm de zãpadã au cãzut până acum în zona Parisului - cea mai mare zãpadã din 1987. Marea regiune a Parisului se numără printre cele 27 de departamente din întreaga ţară , aflate sub avertizări meteo.

Sursa foto: CNN

Alte stiri din Externe

Ultima oră