Ședință în UE pe tema răspândirii explozive a virusului Zika și zece milioane de euro pentru leac

29 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ședință în UE pe tema răspândirii explozive a virusului Zika și zece milioane de euro pentru leac

O reuniune de informare în legătură cu virusul Zika și de coordonare a acțiunilor contra propagării acestuia în Uniunea Europeană va avea loc în luna februarie, la nivel de experți. La întâlnire vor participa și reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ai Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Îmbolnăvirilor (ECDC).

Comisia Europeană (CE) este informată în legătură cu depistarea unor persoane infectate cu acest virus în Franța, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Portugalia și Spania, au declarat surse comunitare, adăugând că în toate aceste cazuri este vorba despre un import al virusului din zonele afectate. CE a recomandat tuturor celor care se află sau vor să călătorească în respectivele regiuni să respecte măsurile de protecție necesare pentru a evita înțepăturile țânțarilor Aedes aegypti, care transmit virusul Zika.

Potrivit surselor menționate, CE intenționează să aloce zece milioane de euro pentru studierea acestui virus, astfel încât să se găsească o soluție pentru combaterea răspândirii acestuia și pentru prevenirea și tratarea îmbolnăvirilor pe care le produce.

Alte stiri din Externe

Ultima oră