Vin refugiații in România? Eurodeputații cer ajutor de urgență pentru iarnă și transfer către alte state membre

19 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Vin refugiații in România? Eurodeputații cer ajutor de urgență pentru iarnă și transfer către alte state membre

Autoritățile naționale și UE ar trebui să ofere ajutor de urgență pentru a ajuta migranții și refugiații să facă față temperaturilor de îngheț și zăpezii din multe zone ale Europei, au cerut miercuri membrii Parlamentului European. 

Ei au solicitat guvernelor UE să își țină promisiunile de a transfera mii de azilanți, mai ales din Grecia, către alte state. 

Mai mulți parlamentari au numit situația refugiaților din insulele grecești, dar și din alte state cum ar fi Serbia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei drept ”inacceptabilă”, iar alții au întrebat câți oameni trebuie să mai moară de frig înainte ca UE să acționeze. 

Mulți deputați au subliniat că doar 6% dintre cei 160.000 de azilanți dintre cei care urmau a fi relocați din Grecia și Italia chiar au fost relocați până acum.

”Nu suntem mândri de această situație foare dureroasă”, a subliniat comisarul pentru ajutor umanitar Christos Stylianides, care a explicat că UE a alocat destui bani pentru a ajuta Grecia să facă față acestor condiții fără precedent, dar că ”unele slăbiciuni de la fața locului nu au permis acestor bani să fie utilizați în cel mai bun mod cu putință.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră