Vase antice de preparare a berii, descoperite în ţinuturile biblice

15 Apr 2015
Vase antice de preparare a berii, descoperite în ţinuturile biblice
Fragmente de vase antice egiptene destinate prepararii berii au fost descoperite recent în timpul unor săpături efectuate în centrul orașului Tel Aviv.

Excavarea, condusă de Diego Barkan de la Autoritatea Israeliană de Antichităţi (IAA), a dus la descoperirea a 17 gropi din perioada Bronzului Timpuriu I (3,500-3,100 înainte de Hristos), în care au fost găsite sute de cioburi din vase fabricate la nivel local, precum și fragmente de bazine ceramice de mari dimensiuni, utilizate pentru prepararea berii - informează Agenţia de stiri Lăcaşuri ortodoxe.

Specialiştii au subliniat că aceste vase au fost realizate printr-o metodă organică aparte în producția locală de ceramică, aflată însă în concordanță cu cea egipteană.

Rapoartele IAA evidenţiază faptul că vasele de bere sunt similare celor descoperite într-o clădire administrativă egipteană, în En Besor, în deșertul Negev, iar descoperirea din Tel Aviv oferă dovezi de interacțiune Egipteano-Canaanită în perioada amintită.

Potrivit sursei citate, berea a reprezentat o parte importantă a dietei, în Orientul Apropiat, alcoolul fiind totodată eficient în privinţa distrugerii bacteriilor care se găseau în apa provenită din reţeaua de aprovizionare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră