Polonezii au pus punct "meciului" Varșovia-Bruxelles. "Suntem un stat suveran, nu acceptăm!"

12 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Polonezii au pus punct

Ministrul de justiție al Poloniei a denunțat presiuni ale Comisiei Europene asupra unui stat suveran.  Ca replică la scrisoarea care i-a fost adresată de Timmermans la sfârșitul lui decembrie, Zbigniew Ziobro îi reproșează acestuia că nu deține suficiente informații.

"Am luat la cunoștință reproșurile dumneavoastră nejustificate și concluziile dumneavoastră inadmisibile, inițial prin intermediul mass-media, apoi printr-o scrisoare oficială. Am conchis că scrisoarea dumneavoastră constituie o tentativă de a exersa presiuni asupra unui parlament ales democratic și a guvernului unui stat suveran cum este Polonia", a afirmat Ziobro, un apropiat al liderului partidului conservator aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski. Scrisoarea lui Ziobro a fost publicată pe site-ul ministerului pe care-l conduce.

Timmermans ceruse Poloniei să suspende intrarea în vigoare a uneni legi.

Invitându-l pe Timmermans în Polonia pentru a-i 'răspunde la eventuale întrebări', Ziobro i-a cerut să dea dovadă pe viitor de 'o mai mare reținere în a ține lecții unui parlament și unui guvern de stat suveran și democratic'.

Alte stiri din Externe

Ultima oră