Ușa e încă deschisă! Un ministru francez declară că renunţarea la Brexit este încă în cărţi

02 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ușa e încă deschisă! Un ministru francez declară că renunţarea la Brexit este încă în cărţi

Uniunea Europeană ar fi pregătită să accepte o renunţare la Brexit, dacă alegătorii britanici se vor răzgândi în viitor, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalie Loiseau, relatează express.co.uk.

Politicianul francez a sugerat că Uniunea Europeană ar fi fericită să reprimească Marea Britanie sub umbrela sa, în viitor. "Este un lucru pe care îl puteți lua în considerare. Puteți lua o decizie într-o zi și vă puteți răzgândi într-o altă zi", a declarat Nathalie Loiseau.

"Este, de asemenea, interesul nostru comun să lăsăm ușile deschise și să spunem: poate că dacă sunteți interesaţi, într-o zi, vom fi bucuroși să vă întoarceţi ", a adăugat ea.

Ministrul francez a declarat că în discuțiile privind Brexit-ul nu s-au făcut suficiente progrese. Loiseau a atacat Marea Britanie pentru că nu a prezentat "planuri detaliate" cu privire la obiectivele pe care Marea Britanie vrea să le atingă în urma divorțului de UE, în special în ceea ce privește cele trei aspecte considerate o prioritate a negocierilor.

"În prezent - în ceea ce privește problemele cetățenilor europeni din Regatul Unit, granița cu Irlanda și acordul financiar - nu s-a înregistrat niciun progres. Foarte puțin și nu suficient. Problema este să avem un moment în care să putem spune că există progrese suficiente, dar nu există nicio poziție detaliată a Regatului Unit cu privire la niciuna dintre aceste aspecte", a spus Loiseau.

Comentariile lui Loiseau vin după ce președintele francez, Emmanuel Macron, și-a lansat campania de "reconstruire a Europei" în timpul unui discurs la Paris."Singura cale care ne asigură viitorul este reconstrucția unei Europe suverane, unite și democratice. O Europă mai fragilă este expusă astăzi la valuri de globalizare. Pericolele, ideile trecutului sunt în creștere", a spus Macron.

Președintele francez a avertizat, totodată, asupra națiunilor care mai degrabă "se împotmolesc în țările lor" decât să îmbrăţişeze o UE reformată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră