Unde duce Erdogan Turcia? Un indiciu - în școli nu se va mai preda evoluționismul!

23 Iun 2017
Unde duce Erdogan Turcia? Un indiciu - în școli nu se va mai preda evoluționismul!

Evoluționismul nu va mai fi predat în școlile turcești, potrivit unui oficial din sistemul de învățământ superior. Asta în condițiile în care Papa Francisc, în 2014, se exprima cu privire la faptul că teoria evoluționistă și Big-Bang-ul nu sunt incompatibile cu existența unui Creator.

Alpaslan Durmus, președintele Consiliului Educației din Turcia, susține că evoluționismul este un subiect controversat, discutabil și prea complicat pentru studenți.

Durmus a mai declarat că din cărțile de biologie de clasa a IX-a a fost eliminat un capitol despre evoluție, iar subiectul a fost amânat până la sfârșitul

O altă schimbare a programei școlare ar putea fi reducerea timpul acordat studiului moștenirii secularismului.  

"Noi credem că aceste subiecte sunt peste puterea de înțelegere a studenților", a afirmă Durmus într-un videoclip publicat pe site-ul ministerului Educației.  

Părinții studenților au protestat împotriva modului în care religia este predată în școli și consideră că ideea creației din Scriptură, în care Dumnezeu a dat viață primului om dupa ce l-a format din lut este contrazisă. 

Modificările finale ale programului de învățământ vor fi probabil anunțate săptămâna viitoare dupa festivalul Bayram, de la sfârșitul postului de Ramadan, iar proiectele de modificare au fost supuse consultării publice la începutul anului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră