Un supraviețuitor al atentatului din Londra, din 2005, s-a sinucis după cel din Manchester

29 Mai 2017
Un supraviețuitor al atentatului din Londra, din 2005, s-a sinucis după cel din Manchester

Un bărbat care a fost rănit în atentatele de la Londra din 2005 a fost găsit mort în locuința sa, la câteva ore după producerea atentatului din Manchester, la finalul concertului Arianei Grande, pe 22 mai a.c..

Prietenii lui Tony Walter, în vârstă de 52 de ani, spun că bărbatul s-a sinucis pentru nu dorea să trăiască într-o lume în care vor continua atacurile teroriste.

Se pare că recentul atentat din Manchester și cel de la Westminster, din luna martie, i-au declanșat o criză existențială bărbatului, amintiri care l-au împins către sinucidere.

Colegii de muncă ai acestuia spun că, după atentatul din luna martie, el a venit la muncă abătut. După atacul de acum șapte zile, el nu s-a prezentat la muncă, iar colegii au alertat poliția.

Acum 12 ani, pe 7 iulie, Tony Walter se afla la doar câțiva metri de Mohammad Sidique Khan, atunci când acesta s-a aruncat în aer. Explozia a ucis șapte persoane și a rănit alte zeci.

Despre această experiență tragică, bărbatul a povestit că a simțit un fel de șoc electric în momentul în care a fost atins de un șrapnel. 

Bomba care a explodat în 2005 la Edgware Road era doar una dintre cele patru care care au fost detonate în Londra în acea zi de 7 iulie, în urma cărora și-au pierdut viața 52 de persoane, iar peste 700 au fost rănite.

Unul dintre prietenii lui Tony Walter consideră că el ar putea fi considerat cea de-a 23-a victimă a atacului din Manchester, scrie The Independent.

Alte stiri din Externe

Ultima oră