Un supermarket și-a golit rafturile pentru a lupta contra xenofobiei!

26 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Un supermarket și-a golit rafturile pentru a lupta contra xenofobiei!

Un supermarket din Hamburg a decis să-și golească raioanele de produsele străine pentru a demonstra ”cât de săraci vom fi fără diversitate”. Este un gest puternic pentru combaterea xenofobiei. Astfel, de pe rafturi au dispărut toate produsele străine, transmite Yahoo Eco/Conso.

Exit brânzeturile franceze, roșiile spaniole sau cafeaua sud-americană. În galantare au rămas doar produsele fabricate în Germania.  

Mesajele afișate ofereau explicația gestului: Iată cum arată un galantar fără produse străine; Acest raft arată cât de săraci vom fi fără diversitate.

Mesajele au fost îndelung comentate pe rețelele de socializare. 

În coloanele cotiadianului britanic Telegraph, un purtător de cuvânt german a explicat motivul acestui gest: Edeka este un promotor al diversității. În magazinele noastre, avem multe produse germane, dar datorită produselor străine putem oferi o mare diversitate clienților noștri. În orice caz suntem mulțumiți că această campanie a provocat atâtea reacții pozitive. 

Cei care s-au poziționat contra acestei inițiative au și ei argumente:  este mai bine să se consume produse locale pentru a reduce poluarea provocată de transportul alimentelor din celălalt colț al lumii și pentru a favoriza forța de muncă germană. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră