Un submarin eşuat din Primul Război Mondial, descoperit cu tot echipajul la bord

19 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un submarin eşuat din Primul Război Mondial, descoperit cu tot echipajul la bord

Un submarin german din Primul Război Mondial a fost descoperit în largul coastelor belgiene, aproape intact și cu trupurile tuturor celor 23 de marinari la bord, relatează telegraph.co.uk.

U-Boot II a fost găsit  în  Marea Nordului, la o adâncime de 27 de metri, aproape de stațiunea de coastă Ostend. Nu este clar dacă submarinul a fost scufundat de o mină, o navă sau un avion britanic.
 
Submarinul este cea mai bine conservată navă de acest gen din Marea Nordului. Locația exactă este ținută secretă pentru a-i descuraja pe vânătorii de trofee.

Deși o parte din prova submarinului lipsește, torpilele sunt la locul lor. Trapele submarine sunt închise, ceea ce indică faptul că nava nu a fost descoperită niciodată și că echipajul de 22 marinari și comandantul sunt la bord.

Autoritățile belgiene au informat ambasadorul german și au început procesele de identificare a membrilor echipajului și de protecţie a descoperirii.

Scanările sub apă, care au sugerat că ar putea exista o epavă în apele belgiene, a fost confirmată astăzi de guvernatorul Flandrei de Vest.

În timpul Primului Război Mondial, flota germană din Flandra număra 19 submarine. 15 dintre ele s-au scufundat, 11 în Marea Nordului. 

Imaginile epavei nu sunt destul de clare pentru se vedea ce număr are U-Boot. Ziarul Het Laatste Niews relatează că ar putea fi U-Boot 27, 29 sau 32. Toate cele trei au fost scufundate în 1916 și 1917 de navele britanice și de un avion britanic.

Cea mai promiţătoare teorie este că submarinul a fost lovit o mină legată de fundul mării printr-un cablu. Epava are o lungime de 27 metri și o lățime de șase metri. Modelul U-Boot II era o versiune îmbunătățită a U-Boot de tip I.

Submarinul de 270 de tone se poate scufunda până la maximum 50 de metri și putea dispărea sub valuri în 30-45 de secunde.

Comparativ cu modelul anterior, acesta avea mai multă energie electrică și baterii care i-au permis să rămână scufundat mai mult timp.

Trupuri ale soldaților din Primul Război Mondial sunt încă descoperite în Belgia, pe câmpurile de luptă din Flandra. În 2013, arheologii au studiat un submarin german U-Boot II, adus de apă la ţărm pe coasta Kent.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră