Un român va sta un an după gratii pentru provocarea unui accident mortal

03 Oct 2015
Un român va sta un an după gratii pentru provocarea unui accident mortal
Un cetățean român de 24 de ani a trebuit să dea explicații ăn fața Tribunalului Eisenstadt, însă nu a fost deloc convingător. Instanța l-a găsit vinovat de omor prin imprundență în circumstanțe grave și l-a condamnat la un an de închisoare cu executare.  

Tânărul este acuzat că în data de 25 aprilie a provocat un accident rutier în localitatea austriacă Podersdorf, care s-a soldat cu decesul unui taximetrist de 67 de ani.

Românul și-a recunoscut vinovăția în fața instanței și a cerut iertare din partea rudelor acestuia. El și-a apărat cauza singur, nefiind reprezentat de un avocat.

”Nu mai țin minte cu exactitate cum s-a produs accidentul. Știu doar că am oprit în Podersdorf și am coborât din mașină. Îmi pare foarte rău pentru cele întâmplate. Nu a existat intenție din partea mea”, a declarat românul, citat de postul public de televiziune din Austria, ORF.

Anchetatorii au stabilit că avea o alcoolemie în sânge de 1,4 și circula cu 130 de km/h în localitate, deși limita legală era de doar 50.

Românul a stat câteva luni în spital, suferind multiple răni grave, dar asta nu l-a împierdicat pe judecător să îl trimită în spatele gratiilor. În plus, el a primit o amendă de 1500 de euro.

Rudele victimei au anunțat că sunt nemulțumite de verdictul dictat și vor intenta un nou proces pentru a solicita daune materiale mai mari. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră