Un român salvează vieți pe nava umanitară ”Ocean Viking”

20 Feb 2020
Un român salvează vieți pe nava umanitară ”Ocean Viking”

Tot mai mulți migranți pleacă din Libia spre Europa, prin Mediterană. Mii de oameni își pierd viața pe mare. ”Ocean Viking” încearcă să-i salveze pe cei aflați în situații critice. Printre voluntari se află și un român, scrie Deutsche Welle.

Dragoș Nicolae, unul dintre voluntarii de pe nava umanitară, este originar din Constanța. Uneori își petrece nopți întregi salvând oameni din apele mării.

”Ocean Viking”, vasul de salvare, aparține organizațiilor SOS Méditerranée și Medici fără Frontiere.

Misiunea lui Dragoș Nicolae, românul în vârstă de 40 de ani este de a scoate oamenii din apă și a-i aduce pe una dintre bărcile mici portocalii ale "Ocean Viking". Uneori, voluntarii își petrec ore întregi pe mare, între bărcile de salvare și nava umanitară.

Ca toți colegii săi de la bord, Nicolae poartă cască, o pereche de pantaloni impermeabili de culoare roșu închis, o vestă de salvare și încălțăminte solidă.

Misiunile de salvare îi țin pe voluntari ore întregi, uneori nopți întregi pe mare, între bărcile portocalii și nava mamă.

Majoritatea migranților care vin spre Europa în ambarcațiuni din lemn sau gonflabile sunt originari din Africa. Unii din Orientul Apropiat.

Articolul integral, AICI.

Alte stiri din Externe

Ultima oră