Un refugiat ajuns în Austria a fost diagnosticat cu lepră

19 Sep 2015
Un refugiat ajuns în Austria a fost diagnosticat cu lepră
Un refugiat în vârstă de 33 de ani, care este cazat într-o tabără de corturi la Salzburg, a fost diagnosticat cu lepră, potrivit cotidianului austriac Krone. Medicii au descoperit în timpul unei verificări de rutină asupra sa o hârtie în care se făcea referire la boală. Maladia nu se manifestă încă, deci nu este în faza contagioasă.

Pacientul a fost internat în spital după ce medicii au descoperit o notiţă din partea unui medic militar în care figura termenul de „lepră”. Atunci s-a dat alarma.

Pacientul a fost examinat în spital, dar s-a constatat că nu prezintă simptomele bolii şi nu este contagios. De aceea medicii s-au gândit să-l trimită înapoi în tabără.

Totuşi, pentru a fi evitate eventualele revolte ale celorlalţi refugiaţi din tabără, el a rămas în spital, precizează Krone.

Cazurile de lepră sunt rare, apar izolat. În primele stadii ale bolii, ea este tratabilă cu o combinaţie de antibiotice, tratament care nu poate fi aplicat din motive economice în țările în curs de dezvoltare. Perioada de incubaţie poate dura ani.

Primele consemnări ale bolii datează din anul 600 Î.C.

Boala se transmite prin contact îndelungat cu persoana bolnavă, se presupune că pentru aceasta e necesar contactul cu secrețiile sau excrețiile bolnavului de lepră. Dar riscul de infectare este totuşi destul de scăzut.

În România mai există boala în Delta Dunării, în Tichileşti, o localitate în județul Tulcea. În Dobrogea se află singurul sanatoriu (spital) unde mai convețuiesc cei bolnavi de lepră.

La nivel mondial sunt circa 400.000 de persoane afectate, majoritatea în India. (I.D)

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră