Un inginer român este inculpat în SUA - Riscă zeci de ani de închisoare!

15 Mai 2015
Un inginer român este inculpat în SUA - Riscă zeci de ani de închisoare!
Un inginer roman, membru al echipajului unui vas norvegian, este inculpat in Statele Unite, alături de proprietarul vasului și de alți colegi trei colegi.

Daniel Paul Dancu (51 de ani) are de înfruntat șapte capete de acuzare, între care poluarea apelor mărilor, manipularea justiției, influențarea martorilor și conspirație, scrie IHS Maritime 360.

Toti cei patru acuzați - în afara proprietarului vasului -  sunt angajați ai companiei Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) Shipping și riscă până la 20 de ani de închisoare. Ceilalți trei acuzați sunt ingineri chinezi: Bo Gao, 49 de ani, Xiaobing Chen, 34 de ani, and Xin Zhong, 28 de ani.

De asemenea, compania norvegiana DSD și angajatii sai sunt acuzati ca ar fi umplut saci de plastic cu reziduuri petroliere provenind dintr-un container aflat la bord, pe care i-au aruncat apoi in mare.

In acuzarea magistratilor americani se mai precizeaza ca, intre 12 si 19 noiembrie, cand vasul se afla ancorat intr-un port din statul american Alabama, compania si unii dintre acuzati i-au instruit pe membrii echipajului sa minta Paza de Coasta a Statelor Unite in legatura cu aruncarea sacilor de plastic peste bord.

Alte stiri din Externe

Ultima oră