Un infirmier din Germania bănuit de zeci de omoruri! Motivul: plictiseala!

28 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Un infirmier din Germania bănuit de zeci de omoruri! Motivul: plictiseala!

Cel mai teribil killer din Germania, titrează Bild, citează franceinfo. Un infirmier din Germania, Nils Hogel, a fost deja condamnat pentru că provocat moartea a doi pacienți și este bănuit de cel puțin 84 de omoruri, în Germania, între 2000 și 2005, au anunțat, luni, anchetatorii.

Comisia de anchetă specială a stabilit 84 de decese, în stadiul actual al anchetei, a declarat presei șeful poliției Oldenbourg, Johann Kume. Acest număr este excepțional, unic, în istoria Republicii Federale Germane, a subliniat șeful comisiei de anchetă, Arne Schmidt. 

Totul a început în 2005, când infirmierul a fost surprins de o colegă când era pe punctul de a efectua o injecție care nu era prescrisă pacientului din clinica din Delmenhorst, ceea ce s-a finalizat, în 2008, cu prima condamnare pentru tentativă de crimă. În iunie 2016, anchetatorii au stabilit responsabilitate de îngrijire în cazul a 33 de decese, pacienți din mai multe așezăminte de îngrijire unde infirmierul muncea.

În general, Niels Hogel administra supradoze de medicamente, mai ales când pacienții erau la reanimare. Dar potrivit anchetatorilor, lista completă a victimelor nu va putea niciodată să fie stabilită cu certitudine. Suspectul nu poate să-și amintească fiecare caz. Dar în peste 30 de cazuri, suspectul își amintește de pacienți în mod concrent și de comportamentul avut, a explicat șeful parchetului de localitate, Daniela Schiereck-Bohlemann.

Infirmierul i-a vorbit unui psihiatru despre aproximativ cincizeci de omoruri, ceea ce a dus la noi investigații începând din ianuarie 2014. La sfârșitul anului 2014, infirmierul se referea în fața psihiatrului la cele aproape 60 de tentative, justiția declanșând o vastă investigație.

În timpul procesului de a Oldenbourg, infirmierul și-a exprimat scuzele față de apropiații victimelor. Explicațiile infirmierului sunt uluitoare. Infirmierul administra perfuziile ucigașe pentru a-i aduce pe pacienții în pragul decesului și asta pentru ca să-și demonstreze capacitatea de a-i readuce la viața. De ce? Pentru a răspunde la această întrebare, infirmierul a invocat ”plictiseala”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră