Un consilier francez a propus să le scoată dinţii de aur romilor. Dorin Cioabă, dat exemplu

13 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un consilier francez a propus să le scoată dinţii de aur romilor. Dorin Cioabă, dat exemplu

Un consilier municipal din Fontaine (Isère), Franck Sinisi, a fost exclus de la Frontul Național pe 18 iulie după ce a propus să  "recupereze dinții de aur" ai romilor pentru a-i "hrăni și găzdui", a declarat marți Wallerand de Saint Just , trezorier al FN, conform sudouest.fr.

Wallerand de Saint Just a confirmat aceste informații pentru Dauphine Libere. Franck Sinisi a fost convocat la 18 iulie în Comisia de Disciplina a FN  care a ajuns la această excludere.

Sinisi a făcut propunerea în timpul unui Consiliul Local din 27 februarie 2017 , iar declaraţiile sale au fost difuzate pe site-ul Partidului Comunist local.

În această înregistrare, Sinisi spune că pentru a le face locuinţe romilor, "poate exista o autofinanţare, este suficient ca municipalitatea să investească, să le plătească dentiştii".

Cum declaraţia a provocat agitaţie,  Sinisi a continuat: "Da, să mă explic, le plătim dentiștii să le pună dinți din nichel şi să recupereze dinții de aur. Cred că tocmai asta le va permite să fie hrăniţi și să rămână".

Cum propunerea a stârnit râsete, el a adăugat: „Vă dau un exemplu, regele romilor, Dorin Cioabă din România, nu are dinți în aur, dar are totul în aur, până şi lanţul de la toaletă".
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră