Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prăbușit în Etiopia. Ce s-a întâmplat înaintea prăbușirii (VIDEO)

13 Mar 2019 | scris de M.C.
Ultimele cuvinte ale pilotului avionului prăbușit în Etiopia. Ce s-a întâmplat înaintea prăbușirii (VIDEO)

Pilotul avionului Ethiopian Airlines prăbușit duminică le-a spus controlorilor de trafic aerian că are „probleme cu controlarea aeronavei”, cu puțin timp înainte ca avionul să dispară de pe radare, a declarat președintele director general al companiei aeriene, într-o intervenție în cadrul emisiunii realizate de Richard Quest la postul american de televiziune CNN.

„Avea probleme cu controlarea avionului în zbor, așa că a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport”, a spus Tewolde GebreMariam, CEO-ul Ethiopian Airlines.

Acesta a adăugat că pilotul a primit aprobarea controlorilor, după care avionul a dispărut imediat de pe radare și s-a prăbușit, lăsând în urmă un crater de 10 metri adâncime la locul impactului. 

GebreMariam a mai declarat că pilotul era antrenat special pentru avioanele Boeing 737 MAX 8 și a afirmat că există similarități între acest accident aviatic și avionul prăbușit în luna octombrie, în Indonezia.

Ambele incidente sunt anchetate și încă nu există dovezi concrete că au existat cauze comune pentru prăbușirea celor două avioane Boeing 737 MAX 8.

„Nu știm deocamdată cu exactitate cauza accidentului aviatic, iar speculațiile nu ajută în niciun fel. Dar cred că există niște întrebări fără răspuns privind avionul respectiv”, a mai spus GebreMariam, întrebat dacă toate modelele de Boeing 737 MAX ar trebui suspendate temporar din uz.

Uniunea Europeană, China, Hong Kong, Fiji, Noua Zeelandă, Kuweit, Etiopia, India, Indonezia, Egipt, Insulele Cayman, Australia, dar și companii aeriene din Brazilia sau Mexic au interzis temporar operarea flotei de avioane Boeing 737 MAX.

O LISTĂ CU STATELE ȘI COMPANIILE CARE AU DECIS SUSPENDAREA ZBORURILOR ACESTUI TIP DE AVIOANE ESTE PREZENTATĂ DE CNN.

Între timp, SUA refuză să facă acest lucru, ceea ce a dus la un scandal mediatic și revoltă a pasagerilor care nu mai vor să se îmbarce în astfel de aeronave.

ASCULTAȚI AICI înregistrarea interviului cu CEO-ul Ethiopian Airlines

Alte stiri din Externe

Ultima oră