Ucraina îi copiază pe greci. Vrea şi ea reparaţii de război de la Germania

09 Mai 2015
Ucraina îi copiază pe greci. Vrea şi ea reparaţii de război de la Germania
 După modelul grec, ucrainienii cer şi ei reparaţii de război din partea Germaniei pentru daunele materiale produse în Cel de-al Doilea Război Mondial. Politicianul ucrainean Oleg Liaşko a criticat vizita cancelarului german la Moscova. El îi solicită lui Merkel să viziteze Kievul şi Minskul, în detrimentul Moscovei, “fiindcă Germania ar avea o datorie istorică de achitat”, notează pagina online a revistei germane Focus.

„Germania pare puţin conştientă de datoriile istorice faţă de Ucraina, una dintre naţiunile europene cel mai puternic afectate. A venit momentul ca Berlinul să achite nota de plată”, a notat preşedintele Partidului Radical, Oleg Liaşko, pe pagina sa de Facebook, ca o reacţie la vizita anunţată pentru 10 mai a cancelarului german la Moscova.

„În mentalul colectiv al nemţilor, războiul lui Hitler în est este conştientizat drept războiul împotriva Rusiei, deşi acţiuni militare, ocupări şi distrugeri s-au produs pe întreg teritoriul Ucrainei. Doar 10% din actualul teritoriu al Rusiei a fost afectat de război. O vizită a cancelarului Merkel ar fi un prim pas spre dreptatea istorică. Am avea nevoie de la actualul lider european de ajutor real pentru protejarea idependenţei împotriva Rusiei, precum şi tot ajutorul pentru modernizarea şi integrarea europeanăă”, a continuat politicianul ucrainean. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră