Ucigașul leului Cecil, la un pas sa fie linșat

09 Sep 2015
Ucigașul leului Cecil, la un pas sa fie linșat
Ucigașul leului Cecil, Walter Palmer, a fost la un pas să fie linșat de către apărătorii drepturilor animalelor, atunci când s-a intors la muncă, la cabinetul său din Bloomington, Minnesota.  BBC relatează că, dacă nu era protejat de angajați, cel mai probabil bărbatul era linșat de mulțimea de femei care cerea ca acesta sa fie judecat în Zimbabwe.

Autorităţile din Zimbabwe au început procedurile de extrădare a americanului care l-a ucis pe leului Cecil. Postările lui Palmer de pe Twiter sunt cel puţin şocante. Într-unul dintre mesaje stomatologul afirmă că:  "Mâine îmi duc copii la zoo, circ şi SeaWorld, dacă nu pot să ucid animale, cel puţin mă pot bucura de chinul lor din captivitate."

Pentru Associated Press, Walter a declarat că nu a făcut nimic ilegal, dar, dacă știa cine era animalul, nu l-ar fi ucis. Moartea leului Cecil, vânat cu un arc cu săgeţi, a declanşat o amplă polemică internaţională privind limitele vânătorii sportive cu plată, care atrage persoane din întreaga lume pentru a transforma animalele sălbatice în trofee. În cadrul acestei ofensive internaţionale, autorităţile din Zimbabwe au interzis să fie vânaţi lei, leoparzi şi elefanţi în zonele de safari care înconjoară rezervaţia Hwange.

Alte stiri din Externe

Ultima oră