Turnul Eiffel, închis vizitatorilor. Autorităţile caută un presupus terorist

20 Sep 2015
Turnul Eiffel, închis vizitatorilor. Autorităţile caută un presupus terorist
Turnul Eiffel Tower a fost închis duminică, după ce un presupus terorist, cu un rucsac mare, a fost văzut urcând în cel mai  popular obiectiv turistic al Franţei, scrie mirror.co.uk. Poliţiştii încă îl caută pe suspect.

Poliţia anti-tero, ajutată de un elicopter, a putut fi obeservată în zonă imediat după ce s-a dat alarma, în jurului orei locale 9.00. "S-a raportat că a fost văzut un bărbat cu un rucsac" , a afirmat o sursă din poliţie care a participat la evacuarea vizitatorilor din turn. Sute de persoane aşteptau deja să urce în turn, dar li s-a spus să elibereze zona, iar casele de bilete au fost închise.

Turnul a fost frecvent ţinta ameninţărilor teroriste, inclusiv din partea Al-Qaeda şi ISIS, măsurile de securitate fiind întărite după atacul de la Paris din luna ianuarie, în care au fost implicaţi trei radicali islamişti înarmaţi.

S-a format un cordon de poliţie, iar oamenii au fost îndepărtaţi şi direcţionaţi pe malurile Senei, aflată în apropiere. În ultimii ani, au avut loc numeroase ameninţări cu bombă la turnul Eiffel Tower iar acum nivelul de alertă de securitate în Franţa este cel mai ridicat. 

Căutările suspectului cu rucsac continuă, iar poliţiştii nu exclud posibilitatea ca acesta să fie un paraşutist care speră să scape sărind din turn. "S-a mai întâmplat şi în trecut", a declarat aceeaşi sursă din poliţie.

"Paraşutistul îşi ascunde echipamentul cu o noapte înainte, apoi se urcă în turn şi sare de acolo, în timp de filmează", a adăugat sursa citată. În 2005, un paraşutist norvegian a murit în timp ce încerca să sară din turn.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră