Turiști evacuați din hoteluri și de pe plaje, în Grecia, din cauza incendiilor (VIDEO)

25 Aug 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Turiști evacuați din hoteluri și de pe plaje, în Grecia, din cauza incendiilor (VIDEO)

Sute de turişti au fost evacuaţi din hoteluri şi de pe plaje pe insula grecească Samos, unde un incendiu de pădure a izbucnit sâmbătă, au anunţat autorităţile elene, relatează duminică AFP.

Circa 70 de pompieri s-au luptat cu flăcările în estul insulei, au anunţat autorităţile, care au precizat că 13 maşini de pompieri au fost trimise în zonă.

Primarul insulei Christodoulos Sevastakis a declarat că aproximativ o mie de persoane au fost evacuate din mai multe hoteluri şi trimise în oraşul Pythagoreio.

"Nu este un incendiu de proporţii, însă este aproape de hoteluri", a declarat el pentru postul Skai TV.

"Oraşul Pythagoreio nu este ameninţat", a adăugat el.

Nave ale Gărzii de coastă au evacuat zeci de persoane de pe plajele Glykoriza şi Proteas, potrivit agenţiei de presă ANA.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate aproximativ cincizeci de incendii, înteţite de vânt, potrivit serviciilor de pompieri.

 

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există şi se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 26 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi al intensificărilor de vânt, în zonele Attica, Fthiotida, Korinthia, Argolida, Evros, Insula Evia, Insula Samothraki, Insula Limnos şi Insula Lesvos.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră