Turcia avertizează Rusia: Dacă aceste acuzații continuă, vom lua măsuri

02 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Turcia avertizează Rusia: Dacă aceste acuzații continuă, vom lua măsuri

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atras atenția Rusiei că nu are dreptul să calomnieze Turcia, după ce Moscova a afirmat că liderul de la Ankara și familia acestuia sunt direct implicați în traficul de petrol al organizației Statul Islamic.

"Nimeni nu are dreptul să ne calomnieze. Turcia nu și-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizație teroristă. Eu nu voi mai rămâne în scaunul de președinte niciun minut dacă Rusia va aduce probe în susținerea afirmațiilor sale. Iar cei care propagă aceste calomnii nu trebuie să mai rămână în scaunele lor. Dacă aceste acuzații continuă, noi vom lua măsuri", a declarat Erdogan

Anterior, ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, a acuzat 'clasa politică de la conducerea Turciei, inclusiv pe președintele Erdogan și familia acestuia', de a fi implicată în comerțul ilegal cu petrol al grupării teroriste Statul Islamic.

Aviația turcă a doborât un bombardier rus la frontiera cu Siria. Autoritățile de la Ankara susțin că avionul militar rus a încălcat spațiul aerian al Turciei, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră