Trump spune că Putin nu ar fi acționat „niciodată“ astfel dacă el ar fi fost la putere

22 Feb 2022
Trump spune că Putin nu ar fi acționat „niciodată“ astfel  dacă el ar fi fost la putere

Donald Trump l-a criticat marți pe succesorul său Joe Biden pentru felul în care gestionează criza din Ucraina asigurând că președintele rus Vladimir Putin nu ar fi procedat „niciodată” așa în timpul administrației sale.

„Dacă ar fi fost gestionat corespunzător nu ar fi existat absolut niciun motiv pentru situația care se desfășoară acum în Ucraina”, a spus fostul președinte într-un comunicat publicat de Agenția France Presse citata de BFMTV.

„Îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin și nu ar fi făcut niciodată sub administrația Trump ceea ce face acum, în niciun caz!”, a declarat el după ordinul președintelui rus de a desfășura trupe în două zone separatiste ale Ucrainei.

Apropierea lui Donald Trump de Vladimir Putin a făcut obiectul unor critici puternice din partea opoziției în timpul mandatului său.

Miliardarul republican, care se gândeste la posibilitatea revenirii în cursa pentru Casa Albă, a calificat de asemenea drept „slabe” sancțiunile adoptate pentru moment de administrația Biden. „Sunt nesemnificative în comparație cu capturarea unei țări și a terenurilor situate strategic”, a acuzat fostul lider. „Nu numai că Putin obține ceea ce și-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită boom-ului petrolului și gazelor”, a adăugat el.

Sursa: BFMTV

Alte stiri din Externe

Ultima oră