Trump, la primul său discurs despre Starea Uniunii. A susţinut că acum e momentul pentru a trăi visul american

31 Ian 2018
Trump, la primul său discurs despre Starea Uniunii. A susţinut că acum e momentul pentru a trăi visul american

În faţa celor două Camere ale Congresului reunite în şedinţă solemnă, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lansat marţi seară, în discursul despre Starea Uniunii, un apel la unitate la finalul primului său an la putere care a divizat profund prima putere mondială, comentează agenţiile internaţionale de presă.

Preşedintele SUA a afirmat că nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăieşti visul american. El a cerut naţiunii să acţioneze ca "o echipă, un popor şi o familie americană".

 

 

În discursul care a durat o oră şi 20 de minute, dar sărac în detalii sau anunţuri, el le-a cerut tuturor membrilor Congresului să accepte concesii reciproce şi a anunţat înăsprirea măsurilor în privinţa imigraţiei, insistând din nou asupra necesităţii zidului de la frontiera cu Mexicul şi pronuţându-se împotriva Loteriei Vizelor.

El a susţinut că în mandatul său au fost create 2,4 milioane de locuri de muncă.

 

 

Trump a pledat şi pentru modernizarea arsenalului nuclear invocând China şi Rusia, dar şi ameninţarea nucleară nord-coreeană. Ţările "rivale" Statelor Unite "cum sunt China şi Rusia" ne ameninţă "interesele, economia şi valorile noastre", a mai spus Donald Trump, subliniind că în faţa acestora "slăbiciunea este calea cea mai sigură spre conflict".

Liderul administraţiei de la Washington a cerut Congresului să sprijine un plan de investiţii în valoare de cel puţin 1.500 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura în Statele Unite, una dintre promisiunile sale de campanie.

"Vom construi noi drumuri strălucitoare, poduri, autostrăzi, căi ferate şi căi navigabile în întreaga ţară", a promis preşedintele în discursul său despre Starea Naţiunii.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră