Trump l-a înlocuit pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, cu șeful său de cabinet

08 Noi 2018 | scris de M.C.
Trump l-a înlocuit pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, cu șeful său de cabinet

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a înlocuit miercuri pe procurorul general Jeff Sessions, după ce acesta şi-a prezentat demisia, transmite Reuters.

Trump a anunţat printr-un mesaj pe Twitter numirea ca interimar, în funcţia care implică şi prerogative de ministru al Justiţiei, a şefului de cabinet al lui Sessions, Matthew Whitaker.

Sessions a anunţat Casa Albă, printr-o scrisoare, că demisionează la cererea preşedintelui. El a fost criticat în mod repetat de Trump pentru că s-a recuzat de la coordonarea anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016.

Trump afirmase cu câteva ore înainte că nu vor avea loc schimbări "monumentale" în administraţie după alegerile parlamentare parţiale, în urma cărora republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

În urma alegerilor de la jumătatea mandatului prezidenţial, democraţii vor obţine conducerea unor comisii parlamentare care pot ancheta declaraţiile fiscale ale preşedintelui, pe care acesta a refuzat să le facă publice încă din timpul campaniei electorale din 2016.

Trump a comentat, referitor la posibilitatea unor investigaţii ale democraţilor, că "ei pot juca jocul acesta, dar noi îl putem juca mai bine".

În ceea ce priveşte influenţarea alegerilor de către Rusia, este în curs o anchetă judiciară condusă de procurorul special Robert Mueller, care îi este subordonat direct lui Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general. "Aş putea să-i concediez pe toţi chiar acum, dar nu vreau să o opresc (ancheta - n. red.) fiindcă politic nu îmi place să o opresc", a declarat Trump. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră