Trump anunţă, pe Twitter, plecarea directorului serviciului de informaţii

29 Iul 2019 | scris de A.V.
Trump anunţă, pe Twitter, plecarea directorului serviciului de informaţii

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că actualul directorul serviciilor de informaţii, Dan Coats, va părăsi postul la 15 august, transmite Reuters şi AFP.

Liderul de la Washington a mai scris pe Twitter că congresmanul de Texas John Ratcliffe va fi numit în locul lui Dan Coats.

Dan Coats este cel care apreciază că Rusia şi China reprezintă cele mai mari ameninţări în ceea ce priveşte spionajul şi atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite şi sunt mai unite ca niciodată în poziţia lor.

El a declarat că, în timp ce Rusia şi China încearcă să îşi extindă influenţa la nivel mondial, unii aliaţi ai SUA se îndepărtează de Washington ca reacţie la schimbarea politicilor americane privind securitatea şi comerţul.

'China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord folosesc din ce în ce mai mult operaţiunile cibernetice pentru a ameninţa atât minţile, cât şi maşinile, într-un număr tot mai mare de moduri - furând informaţii, influenţând cetăţenii sau blocând infrastructura critică', a spus oficialul american.

'Relaţia Moscovei cu Beijingul este mult mai apropiată decât în ultimele decenii', a spus Coats într-o audiere în Comitetul de Informaţii al Senatului SUA cu privire la ameninţările la nivel mondial.

El a mai spus că unii aliaţi ai SUA caută o mai mare independenţă, răspunzând percepţiilor în ceea ce priveşte schimbarea politicilor referitoare la securitate şi comerţ şi 'devin tot mai deschişi' faţă de noi parteneriate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră