TRAGEDIE AVIATICĂ în Spania. Un avion militar s-a PRĂBUȘIT în apropierea aeroportului din Sevilla (VIDEO)

09 Mai 2015
TRAGEDIE AVIATICĂ în Spania. Un avion militar s-a PRĂBUȘIT în apropierea aeroportului din Sevilla (VIDEO)
Un avion militar Airbus A400M, la bordul căruia se aflau între opt și zece persoane, s-a prăbușit azi în apropierea aeroportului din Sevilla, anunță El Pais.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat că există "mai mulți morți" și că doi pasageri ai avionului au fost transportați în stare gravă la spital.

"Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat și suntem alături de familiile victimelor", a spus Rajoy, care a primit vestea accidentului în timp ce susținea o conferință de presă.

Deși tragedia a avut loc în afara perimetrului aeroportului din Sevilla, acesta a fost închis temporar, zborurile fiind deviate către Malaga și Jerez.

A400M este primul avion cu patru motoare la care propulsoarele interioare si exterioare functioneaza in directii opuse. In acest fel, aeronava ramane stabila in cazul inchiderii sau defectarii unui motor.

Jurnaliștii de la El Pais susțin că avionul nu era în dotarea armatei spaniole. Aparatul de zbor urma să fie livrat armatei spaniole, aflându-se în faza de testare. (V.M.)



Alte stiri din Externe

Ultima oră