TRAGEDIE AVIATICĂ în Egipt. Un avion rusesc cu peste 200 de pasageri la bord s-a PRĂBUŞIT în Sinai. NU EXISTĂ supravieţuitori

31 Oct 2015
TRAGEDIE AVIATICĂ în Egipt. Un avion rusesc cu peste 200 de pasageri la bord s-a PRĂBUŞIT în Sinai. NU EXISTĂ supravieţuitori
UPDATE 12:09 - Nu există supraviețuitori în urma accidentului aviatic produs sâmbătă în Egipt, când un avion civil rus cu 217 pasageri la bord s-a prăbușit în peninsula Sinai, au anunțat surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene, informează Reuters, preluat de agerpres.ro.
Resturile avionului civil rus au fost descoperite în nordul peninsulei Sinai, informa anterior site-ul de știri egiptean Youm7, citat de RIA Novosti. Potrivit sursei citate, forțele de securitate egiptene au încercuit zona în care s-a prăbușit avionul, lângă orașul El-Arish din nordul peninsulei Sinai, iar zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

O sursă de informație din cadrul Rosaviația a precizat pentru RIA Novosti că aparatul Airbus-321 al companiei aviatice "Kogalâmavia", care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.

Portalul de știri egiptean Masrawi informează că aviația militară egipteană a fost alertată pentru a căuta avionul rus.


UPDATE 10:49
 - Surse din Autoritatea egipteană de aviaţie civilă au declarat că aeronava Metrojet/Kogalymavia s-a prăbuşit în apropiere de Nekhel, nordul Peninsulei Sinai.
 
Potrivit unui oficial de securitate aflat la faţa locului, avionul rusesc este complet distrus, toţi pasagerii fiind, cel mai probabil, decedaţi, relatează Sputnik Internaţional.
......................................................

Un avion rusesc, cu peste 220 pasageri la bord, a dispărut de pe radare în zona Egiptului, la 23 de minute de la decolare, potrivit autorităţilor ruse şi egiptene, citate de Russia Today.
 
Premierul egiptean a anunţat că aeronava s-a prăbuşit în Sinai, în Egipt, relatează lefigaro.fr. Avionul transporta 224 de pasageri şi membri ai echipajului şi efectua cursa Sharm el-Sheikh - Sankt Petersburg. 
 
Controlorii de trafic egipteni au pierdut legătura cu avionul de linie la scurt timp după ce acesta a decolat din staţiunea Sharm el-Sheikh. Dispariţia aparatului a fost confirmată de surse apropiate serviciilor de securitate din Peninsula Sinai.
 
Despre această dispariţie au fost transmise mai multe informaţii contradictorii. Iniţial, şeful siguranţei aeriene egiptene a precizat că avionul stabilise o legătură cu Turcia şi că nimic nu s-a întâmplat. Autoritatea aviaţiei ruse a afirmat ulterior că a fost pierdută legătura cu aparatul rusesc.

Apoi, o sursă din aeroportul Sharm El-Sheikh a declarat pentru Ria Novosti că pilotul aeroavei ar fi schimbat ruta şi că avionul ar fi aterizat în Cairo.
 
Premierul egiptean a confirmat ulterior că avionul, un Airbus 321 al companiei Kogalimavia, s-a prăbuşit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră