EXCLUSIV. Tobi, omul cu care poți face un tur individual al Berlinului

07 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
EXCLUSIV. Tobi, omul cu care poți face un tur individual al Berlinului

Ce are el special și poate nu au alții? Tobi îți prezintă Berlinul altfel. Nu e un ghid obișnuit, ci unul care te pune să mergi ca bezmeticul prin oraș, pe jos, și să-ți tragi sufletul doar în punctele în care decide el să se oprească și să-ți vorbească.

b2

Foto: Istvan Deak

La bază este istoric și restaurator, dar s-a calificat, cu timpul, pentru a fi un ghid cu totul special. Deh, îi și permite greutatea (nu știu dacă are mai mult de 50 de kilograme)!

Că este pasionat de istorie și de artă și cultură se poate vedea și din satelit, important este că vrea să dăruiască și altora din pasiunea lui.

berlin21

Foto: Istvan Deak

Ați vizitat deja Berlinul și sunteți încă în căutarea unor elemente inedite? Tobi e acolo pentru voi, are mai multe oferte de tururi ale orașului, dar și una personalizată, în care clientul poate să combine elemente ale diferitelor tururi sau să își extindă aria de explorat.

be

Foto: Istvan Deak

Atenție la încălțări, căci Tobi vă aleargă, și nu aveți loc de văicăreală. În plus, nici nu e așa de ieftină renunțarea.

Un tur de 2 ore vă costă 120 de euro, unul de trei ore 150, iar unul individual, 200. Prețurile sunt pentru grupuri de până la 16 persoane.

turn televiziune Berlin

Foto: Marina Constantinoiu

Dar Tobi Allers nu se supără dacă este contactat pentru a plimba și grupuri mai mari. Cel puțin așa susține pe site-ul său, unde așteaptă impresii de la cei care i-au testat serviciile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră