The Dust Lady, femeia care a supravieţuit atentatului 9/11, a murit de cancer

26 Aug 2015
The Dust Lady, femeia care a supravieţuit atentatului 9/11, a murit de cancer
Femeia care a fost fotografiată îeşind din World Trade Centre, şi care a devenit, practic, una dintre cele mai iconice imagini ale atentatului 9/11, a murit de cancer.

Marcy Borders avea 42 de ani şi era cunoscută întregii lumi drept „Dust Lady”. Ea a fost diagnosticată cu cancer anul trecut şi a susţinut mereu că boala i se datorează efectelor atentatului din septembrie 2001, când au murit 2753 de oameni.

Mamă a doua fetiţe, Marcy a spus mereu că boala a survenit în urma inhalării particulelor de praf. „Îmi tot spun că praful acela a hrănit celulele canceroase. Şi sunt convinsă ca aşa este. Nu am fost niciodată bolnavă”, a declarat femeia pentru un ziar din New Jeresy, în noiembrie 2014.

În 2001, Marcy muncea abia de o lună în World Trade Center. Avea biroul la etajul 81, şi când avionul a intrat în clădire, Marcy nu şi-a ascultat şeful, care le-a spus tuturor să stea în birou. Avea 28 de ani şi în nebunia tinereţii a coborât pe scări. Nu a fost uşor, sute de oameni încercau să ajungă la parter, dar nu a regretat vreodată că a făcut asta.

După ce a supavieţuit atacurilor 9/11, Marcy a avut intrat într-o depresie cruntă. A devenit dependentă de băutură şi de droguri. A pierdut custodia copiilor şi timp de 10 ani a trăit la limita supravieţuirii.

În 2011 a intrat într-un program de reabilitare şi în 2014 a aflat că are cancer. A murit în noaptea de luni spre marţi. Pe pagina de Facebook, unul dintre verişorii lui Marcy a scris despre pierderea acesteia şi despre faptul că moartea ei este încă un sacrificiu al atentatului din 9/11 septembrie, din SUA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră