Un jurnalist israelian a fost înjunghiat în timp ce testa o vestă de protecție

07 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Un jurnalist israelian a fost înjunghiat în timp ce testa o vestă de protecție


Eitam a reușit să fie înjunghiat în spate, relatează cotidianul israelian Haaretz, citat de fr.news.yahoo.com.
Jurnalistul a dorit să fie cobai uman pentru a demonstra soliditatea și fiabilitatea acestor veste de protecție distribuite forțelor de ordine israeliene, în urma recentului val de atacuri cu cuțite care a cuprins țara.
Potrivit producătorilor, vesta este realizată dintr-un plastic semi-dur și este destinată apărării regiunii expuse a corpului, care nu este protejată de vestele antiglonț, zona gâtului și zona omoplaților. Din păcate pentru jurnalist, cuțitul folosit pentru teste l-a rănit ușor în spate.
Așa că Eitam Lachover a plecat direct la spital, unde medicii i-au cusut rana.
Firma producătoare a vestei, FMS Enterprises Migun, puternic jenată de incident, și-a oferit imediat ajutorul, apoi a explicat într-un comunicat că jurnalistul s-a mișcat în timpul demonstrației și lovitura a fost aplicată puțin deasupra vestei.
”Materialul nostru a fost testat în laboratoare din lumea întreagă și a fost recunoscut drept conform normelor de securitate cele mai stricte”, a comunicat FMS Enterprises Migun. Ceea ce nu a împiedicat firma să piardă puncte la bursă, din cauza incidentului.
Totuși, la un test similar în aceeași zi, pentru Channel 10, un alt post israelian de televiziune, vesta a funcționat foarte bine, precizează Haaretz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră