Teroristul de la Berlin și-a făcut selfie în camionul morții și l-a trimis unui complice

29 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Teroristul de la Berlin și-a făcut selfie în camionul morții și l-a trimis unui complice


”Această tehnologie a salvat vieți”, a declarat un oficial german, citat de Suddeutsche Zeitung.
În interiorul camionului de 38 de tone, care aparținea unei companii de transport poloneze, se aflau o cameră video și un radar care detectează obstacolele și blochează frânele vehicolului după o secundă, dacă șoferul nu reacționează la un semnal de averizare, explică, la rândul său, postul BFMTV.

Potrivit poliției, Anis Amri, un tunusian de 24 de ani, este cel care a intrat în mulțime cu acest camion, ucigând 12 oameni. El a fost cel care l-a împușcat pe șoferul polonez al camionului în posesia căruia a intrat, prin folosirea forței.

Cu câteva minute înainte de a intra în mulțimea de oameni aflată la târg, Anis Amri a comunicat cu un complice, scrie Berliner Zeitung.

camionul

Poliția germană a arestat un tunisian de 40 de ani, care avea legături cu Anis Amri. Bărbatul a fost arestat la Berlin și este bănuit că ar avea legătură cu presupusul autor al atentatului.

Potrivit presei germane, anchetatorii au descoperit că Anis Amri se conversa pe messenger chiar și cu 10 minute înaintea masacrului.
”Fratele meu, totul e bine. Sunt în camion. Roagă-te pentru mine, frate! Roagă-te pentru mine!”, a scris el.

Mai mult decât atât, Anis și-a făcut și un selfie în cabina camionului, pe care a trimis-o apoi complicelui său.

Ucis de polițiști italieni la un banal de control de identitate, în Milano, Anis Amri a trecut prin Olanda și Franța înainte de a ajunge în Italia, după atentat.

impuscat

Alte stiri din Externe

Ultima oră