Terorism vs șomaj! Ce așteptări mai au românii de la Uniunea Europeană?

04 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Terorism vs șomaj! Ce așteptări mai au românii de la Uniunea Europeană?

Asta cer participanții la un sondaj Eurobarometru efectuat de Parlamentul European. Participanții la sondaj consideră că UE ar trebui să intervină în majoritatea domeniilor politice despre care au fost chestionați.

Combaterea terorismului (82%) și a șomajului (77%) sunt considerate priorități de către europeni. 40% dintre participanți consideră că riscul unui atac terorist este ridicat.

Cele trei măsuri propuse de către Parlamentul European, pe care europenii le consideră urgente, sunt abordarea finanțării grupurilor teroriste (42%), combaterea rădăcinilor terorismului și a radicalizării (41%) și consolidarea controlului frontierelor externe ale UE (39%).

În plus, 75% dintre participanți doresc mai multă acțiune UE privind combaterea evaziunii fiscale, 74% vor mai multe măsuri în domeniul imigrației, 71% mai multe acțiuni pentru protecția frontierelor externe ale UE și 67% au cerut să se facă mai mult pentru protejarea mediului.

În plus, 74% dintre europeni consideră că ceea ce îi aduce împreună este mai important decât ceea ce îi separă. Majoritatea oamenilor cred că UE ar trebui să intervină mai mult decât o face în momentul de față.
Majoritatea românilor consideră că UE ar trebui să intervină mai mult în toate cele 15 domenii politice despre care au fost chestionați, în special în combaterea șomajului (82%) și a terorismului (82%), în lupta împotriva evaziunii fiscale (79%) și în abordarea imigrației (75%).

În România, numai 19% dintre participanții la sondaj au răspuns că riscul unui atac terorist este ridicat (față de 40% în UE). 32% dintre români consideră că terorismul poate fi combătut mai bine la nivel național, față de 27% care consideră că acesta poate fi abordat mai bine la nivel global și 24% la nivel european.

Alte stiri din Externe

Ultima oră