TEORIA CONSPIRAŢIEI SAU ADEVĂR?
Vladimir Putin a crescut în Georgia, spune femeia care pretinde că îi este mamă

09 Mai 2015
TEORIA CONSPIRAŢIEI SAU ADEVĂR? <br />Vladimir Putin a crescut în Georgia, spune femeia care pretinde că îi este mamă
 O nouă versiune a biografiei preşedintelui rus Vladimir Putin iese din anonimat cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei, conform căreia Vladimir Putin este etnic georgian, crescut în primii 9 ani de viaţă într-o familie a cărei existenţă o contestă astăzi. Există secrete despre care nimeni nu ştie, secrete în adevaratul sens al cuvântului sau secrete despre care foarte puţini oameni ştiu. Însă sunt şi secrete care de fapt nu mai sunt de mult secrete, dar care sunt interzise publicului larg.

Aici s-ar încadra şi secretul despre copilăria lui Vladimir Putin şi, dacă corespunde cu relitatea şi s-ar fi aflat mai devreme, probabil că istoria lumii s-ar fi schimbat, scrie publicaţia germană Die Zeit.

Vladimir Putin poate că nu ar fi fost preşedintele Rusiei, războiul din Cecenia ar fi avut alt curs, iar războaiele din Georgia şi Ucraina probabil nu ar fi existat.

Într-un scenariu idealist, azi, Rusia şi Comunitatea Europeană ar fi fost legate de un parteneriat.

Minciunile politice evidente ale lui Putin sunt cunoscute. Oare preşedintele rus foloseşte aceleaşi metode neortodoxe ale politicii şi atunci când vine vorba despre propria mamă? Sau femeia care locuieşte în Georgia şi pretinde că este mama lui biologică perpetuează teoria conspiraţiei?

Conform publicatiei germane Die Zeit, care îl citează pe Rustan Dandov, originar din Cecenia şi care acum locuieşte în Europa de Vest,  Vera Putina, locuitoare a satului georgian Metechi, este mama biologică a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Pe site-ul ziarului Die Zeit se găseşte si filmul interviului cu Vera Putina, realizat de jurnaliştii germani în februarie, când aceştia au vizitat-o în Georgia.

Rudele intervievate ale Verei Putina sunt convinse că seviciile secrete ruse i-au recoltat femeii probe biologice, ulterior confiscându-i acesteia toate dovezile că Vladimir Putin este fiul ei.

Singura fotografie,care îl înfaţişeaza pe Putin la vârsta de trei ani este în posesia lui Rustam Dandov, singurul martor care afirma că femeia în vârstă ar fi mama naturală a preşedintelui rus.

În urma comparării acestei fotografii cu o una oficială a preşedintelui rus de la vârsta de 14 ani, comparaţie făcută de antropologul Andrea Voigt, concluzia este că există indicii că băieţelul în vârstă de 3 ani şi cel de la 14 sunt una şi aceeaşi persoană. Linia sprâncenelor şi forma ochilor sunt diferite. Totuşi, probabilitatea ca băieţelul de 3 ani să fie preşedintele rus nu este exclusă total, a spus expertul antropolog.

Vera Putina susține că Putin a fost un copil din flori, trimis să locuiască la niște rude îndepărtate pe care ulterior le-a prezentat drept părinții săi.

Cecenul, Rustam Daudov, spune că Putin nu vorbea limba rusă, așa că în noul său certificat de naștere apărea ca având cu doi ani mai puțin pentru a repeta o clasă.

Agenții federali ar fi șters toate indiciile că Putin și-a petrecut prima parte a vieții într-un sat din Georgia.

Zvonuri despre adevăratele rădicini ale lui Vladimir Putin circulă de mulți ani. Articolul publicat de Die Zeit sugerează că Vladimir Putin, din poziția de ofițer KGB, și-a modificat povestea de viață pentru o ascensiune mai rapidă la putere și pentru a nu fi văzut, în timpul primei campanii electorale, drept un copil ilegitim care a crescut în Georgia.

Vera Putina spune că l-a recunoscut pe fiul său, preşedintele rus, după ce l-a văzut la televizor în anul 1999. Tot ea spune că "Vova"a locuit in satul Metechi de la naştere până la vârsta de 10 ani, după care a fost trimis la bunicii lui, în Rusia, în oraşul Ocer din regiunea Perm.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră