Televiziunea israeliană difuzează videoclipuri cu prizonieri palestinieni în lenjerie intimă în Gaza

08 Dec 2023
Televiziunea israeliană difuzează videoclipuri cu prizonieri palestinieni în lenjerie intimă în Gaza

Canalele de televiziune israeliene au difuzat joi videoclipuri care arată zeci de palestinieni în lenjerie intimă, legați la ochi, sub paza soldaților israelieni din Fâșia Gaza, scrie Le Figaro 

Printre bărbații arestați, martorii, jurnaliștii și rudele l-au recunoscut pe reporterul Diaa Al-Kahlout, corespondent pentru Gaza pentru The New Arab, un site de știri cu sediul la Londra. Un articol publicat în publicația în limba engleză The New Arab precizează că jurnalistul lor este unul dintre „zecile de localnici arestați de armata israeliană în Gaza și (care) au fost forțați să se dezbrace”.

Apoi, au fost „percheziționați și umiliți înainte de a fi duși într-o locație necunoscută ”, potrivit martorilor oculari, adaugă site-ul. 

Ramy Abdu, președintele Observatorului Euro-Mediteranean al Drepturilor Omului, un ONG cu sediul la Geneva, a susținut și el că l-a recunoscut pe jurnalist, precum și pe directorul unei școli și pe un angajat al ONU .

În videoclipuri și fotografii difuzate joi seară la prime time de televiziunea israeliană și care au devenit virale pe rețelele de socializare, vedem bărbați aliniați, stând în genunchi, cu capul plecat, toți îmbrăcați în lenjerie intimă în inima unui oraș. 

„Investigăm și verificăm cine este legat de (mișcarea islamistă palestiniană) Hamas și cine nu ”, în timp ce soldații israelieni îi urmăresc pe „terorişti care încă se ascund în (în) tuneluri ca niște lași ”, a spus el într-un briefing de presă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră