Tot mai mulți români ajung vânzători la târguri de Crăciun din Germania: Sunt harnici și de încredere

22 Dec 2017 | scris de M.C.
Tot mai mulți români ajung vânzători la târguri de Crăciun din Germania: Sunt harnici și de încredere Galerie foto (4)

Tot mai mulți comercianți germani caută vânzători pentru târguri de Crăciun. De la sfârșitul lui noiembrie până la începutul lui ianuarie, aproximativ 45 de zile se pot câștiga bani frumoși (peste 3.000 de euro), mai ales că nemții nu mai sunt dispuși să accepte astfel de joburi.

“La tarabele Târgului de Crăciun din Offenbach sunt tot mai mulți vânzători din Estul Europei. Fiindcă acestea sunt deschise și în perioada Crăciunului și Revelionului, acești oameni petrec sărbătorile departe de casă și de familie. Însă salariul bun merită efortul”, notează op-online.

“Vânzătorii care interactionează cu clienții trebuie să stăpânească limba germană. Altfel nu se justifică angajarea lor. 80% dintre angajații de aici sunt români și bulgari”, spune managerul târgului de Crăciun, Klaus Kohlweyer.

Klaus Eiserloh și soția sa Natalia dețin două standuri și au opt angajați din România. Recrutările se fac pe baza recomandărilor actualilor sau foștilor angajați. “Au mai fost divergențe în trecut, dar anul acesta avem angajați foarte harnici și de încredere”, spune Klaus.

De ani de zile nu mai găsește nici un german dispus să accepte acest loc de muncă. “Este un job greu și trebuie să fii priceput. E nevoie de timp și flexibilitate. Trebuie să lucrezi șase săptămâni neîntrerupt. Puțini sunt dispuși să facă asta.

CLICK AICI pentru a vedea live târgul de Crăciun din Dortmund.

E comparabil cu sezonul de sparanghel. Deși avem tariful minim orar obligatoriu, localnicii nu sunt dispuși să își miște oasele. Eu plătesc acum 8.50 euro pe oră. Pentru oamenii din estul Europei asta înseamnă foarte mulți bani”, mai spune el.

CLICK AICI pentru a vedea live târgul de Crăciun din Augsburg.

Unii pleacă acasă încă din data de 22 sau 23 decembrie, pentru a petrece sărbătorile cu familia, alții rămân până la data de 3 ianuarie. 

CLICK AICI pentru a vedea live târgul de Crăciun din Goslar.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră