Tânăra care a scăpat cu viață din trei atentate teroriste în ultimele luni - Londra, Paris, Barcelona

18 Aug 2017
Tânăra care a scăpat cu viață din trei atentate teroriste în ultimele luni - Londra, Paris, Barcelona

O tânără din Australia poate considera că a fost norocoasă în periplul său european, deoarece, în cele trei luni de când se află pe bătrânul continent, în trei rânduri a fost în proximitatea locurilor în care au avut loc atacuri teroriste.

Julia Monaco, în vârstă de 26 de ani, din Melbourne, se afla la cumpărături într-un mall din Barcelona atunci când furgoneta a dezlănțuit teroarea, joi, pe La Rambla, relatează The Daily Mail.

A fost pentru a treia oară, în decursul celor trei luni de când Julia călătorește prin Europa, când a ruleta destinului a ținut-o departe de locul în care s-a produs atentatul.

În iunie, tânăra a avut șansa de-a se afla în metroul din Londra atunci când teroriștii islamiști au intrat cu o mașină în pietonii de pe London Bridge.

Câteva zile mai târziu, un polițist a fost înjunghiat în fața Catedralei Notre Dame. Julia se afla în apropiere.

"Nu simt că vreau să plec acasă. Vreau să rămân și nu îi voi lăsa pe ei, oricine ar fi, să câștige. Probabil, mâine dimineață, mama mă va suna și-mi va spune să vin acasă, dar nu sunt temătoare în a-mi continua călătoria”, a declarat Julia Monaco.

În momentul în care haosul s-a declanșat pe faimoasa stradă din Barcelona, intens circulată de turiști, ușile mall-ului au fost blocate.

Julia a povestit cum trecătorii înspăimântați efectiv se năpusteau în geamuri, lovind cu pumnii și picioarele, ca să fie lăsați înăuntru.

„Într-o fracțiune de secundă, totul s-a schimbat și toată lumea a intrat în panică, alergau ca să-și salveze viața, plângând și țipând”.

În urma atentatului de joi, 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit presei spaniole, printre care se numără trei cetățeni germani și un belgian. Printre cei peste 100 de răniți se află și 2 români, 26 de cetățeni francezi, precum și victime din Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră