Un super taifun mobilizează armata şi anulează un concert al lui Bon Jovi

28 Sep 2015
Un super taifun mobilizează armata şi anulează un concert al lui Bon Jovi
Mii de oameni au fost evacuaţi de pe insulele din apropierea Taiwanului şi Chinei în aşteptarea unui super taifun ce va lovi cele două ţări, armata a fost mobilizată, iar un concert al lui Bon Jovi a fost anulat, conform Sky News.

Vântul atinge o viteză de 227km/h în epicentrul taifunului şi e de aşteptat să aducă ploi torenţiale în Taiwan. Aproximativ 3000 de persoane au fost evacuate duminică din insulele taiwaneze Green Island şi Orchid Island. Alte câteva mii ar putea fi, de asemenea, evacuate de pe coasta estică a Taiwanului.

Agenţia Meteo Centrală a dat avertizări de ploi abundente pentru 7 oraşe şi provincii. Au fost prognozate ploi torenţiale şi vânt puternic de-a lungul Taiwanului pe măsură ce taifunul Dujuan va traversa ţara. O staţie meteo din provincia Yilan, aflată de pe coasta estică, a înregistrat cantităţi de apă record în 24 de ore.

Agenţia japoneză de meteorologie a avertizat că furtuna ar putea provoca valuri de 13 metri înălţime. Conform observatorului din Hong Kong, se aşteaptă ca taifunul Dujuan se deplaseze spre vest-nord-vest, spre China, unde ar putea lovi provincia Fujian.

Oficialităţile se aşteaptă ca taifunul să aducă marţi ploi abundente şi vânt puternic în provinciile Zhejiang, Guangdong, Jiangxi, Jiangsu şi Anhui. Printre efectele taifunului din Taiwan se numără şi anularea concertului lui Bon Jovi, care urma să aibă loc luni, în Taipei.

În aşteptarea taifunului Dujuan, au fost mobilizaţi 24.000 de militari pentru a interveni în cazul unui dezastru şi pentru a ajuta la evacuarea populaţiei în cele 100 de adăposturi care au fost deja pregătite.

Taiwanul a mai fost lovit luna trecută de taifunul Soudelor, când au fost afectate în special comunităţile montane. Cel puţin 21 de persoane au murit atunci.  

Citiţi mai multe ştiri din Externe!




Alte stiri din Externe

Ultima oră