SUA trimite in Europa avioanele invizibile Raptor

16 Iun 2015
SUA trimite in Europa avioanele invizibile Raptor
Pe fondul amplificarii tensiunilor cu Rusia, armata americana anunta ca va trimite in Europa si avioanele invizibile de tip Raptor F-22. Acest anunt vine in contextul in care saptamana trecuta Pentagonul a anuntat ca a conceput un plan de dislocare a armamentulu greu-tancuri, in primul rand-in mai multe tari europene, printre care si Romania.

Pe de alta parte, aceste echipamente vor fi insotite de circa 5000 de militari. Planul armatei mai are nevoie de avizul presedintelui Obama.Bombardierele invizibile B-2 se afla deja in Marea Britanie unde a ajuns ,de asemenea, si un lot de bombardiere B-52.

Ce se observa din aceste deplasari de trupe si echipament militar greu este ca SUA au ridicat stacheta in ceea ce priveste raspunsul dat actiunilor Rusiei din  ultimul an.Manevrele militare rusesti de o amploare tot mai mare,raidurile avioanelor militare in zone discutabile i-au facut pe americani sa recucurga la gesturi militare concrete.

Ultima intentie, aceea de a aduce in statele aflate, candva, in zona de influenta sovietica, a unor divizii de tancuri arata hotararea NATO si a SUA de a raspunde provocarilor, intr-un raspuns,spera toata lumea, care  va da de gandit autoritatilor de la Moscova.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră