SUA recunosc: Rebelii sirieni pe care i-au antrenat au predat Al-Qaida echipament militar american

26 Sep 2015
SUA recunosc: Rebelii sirieni pe care i-au antrenat au predat Al-Qaida echipament militar american
Eșec total! Rebelii sirieni antrenați de SUA au predat echipamentul militar primit de la americani teroriștilor Al-Qaida

Rebelii sirieni pregătiți de SUA au predat o parte din echipamentul lor militar Frontului al-Nosra, falanga siriană a organizaţiei Al-Qaida, a recunoscut Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (Centcom), potrivit AFP.

Episodul marchează o nouă lovitură pentru credibilitatea programului lansat de Statele Unite anul trecut cu scopul de a pregăti și echipa militar 5,000 de rebeli sirieni cu scopul de a lupta împotriva Statului Islamic și al regimului condus de președintele Assad.

Armata americană a fost informată de rebeli că pentru a putea trece de un baraj, au predat șase mașini de teren și o parte a muniției, aproape un sfert din echipamentul primit, unei persoane suspectate că aparține Frontului al-Nosra.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, colonelul Patrick Ryder, a precizat că dacă va fi confirmat, evenimentul reprezintă o încălcare a regulilor programului de pregătire a New Syrian Forces.

Potrivit unui oficial american, chestionat de AFP, niciunul dintre combatanţi nu a dezertat pentru a se alătura Frontului al-Nosra, cu precizarea că există doar o singură sursă de informație, rebelii sirieni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră