SUA: Primul caz de infecție cu bacterii foarte rezistente la antibiotice

27 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
SUA: Primul caz de infecție cu bacterii foarte rezistente la antibiotice

Nu au fost disponibile alte detalii, inclusiv în legătură cu modul în care femeia a fost infectată. Se știe doar că ea nu a călătorit în afara Statelor Unite, în ultimele cinci luni, conform agerpres.ro.

Departamentul de Sănătate din Pennsylvania și Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul și a găsi persoanele cu care a intrat în contact pacienta pentru a vedea dacă bacteria s-a răspândit. Se încearcă, de asemenea, identificarea altor cazuri potențiale în unitatea spitalicească pe care pacienta a vizitat-o.

În acest context, Marea Britanie a cerut vineri la Tokyo, unde se desfășoară summitul G7 (cele mai mai industrializate state), ca țările membre să facă mai mult pentru a lupta împotriva acestor super-bacterii ucigașe.

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat că țările cele mai dezvoltate trebuie să abordeze rezistența la antibiotice prin reducerea utilizării acestora și prin recompensarea companiilor de profil pentru dezvoltarea de noi medicamente, relatează Reuters.

"În prea multe cazuri, antibioticele au încetat să funcționeze. Asta înseamnă că oamenii mor de infecții simple sau boli precum tuberculoza, tetanos, sepsii și alte infecții care nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte", a declarat el la o conferință de presă la summitul ce se desfășoară în Japonia.

"Dacă nu facem nimic în legătură cu aceasta, va fi o lovitură cumulativă pentru economia mondială de 100 de trilioane de dolari și este potențial sfârșitul medicinii moderne așa cum o cunoaștem noi", a adăugat șeful guvernului britanic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră