SUA trimit în toată Europa avioane de război

25 Aug 2015
SUA trimit în toată Europa avioane de război
Avioane americane de război F-22 vor fi desfășurate în statele europene, alături de Eurofighter și alte avioane ale NATO, drept răspuns la activitatea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, anunță The Guardian.

Anunțul a fost făcut de șefa forțelor aeriene americane, Deborah James, iar operațiunea va face parte din Inițiativa de Reasigurare Europeană. Informațiile anterioare precizau că numărul avioanelor F-22 desfășurate în Europa va fi de patru.

Deborah James a declarat însă că, din motive de securitate a operațiunii, nu poate oferi detalii cu privire la numărul aparatelor, data sau locul desfășurării lor.

“Acțiunile militare are Rusiei în Ucraina continuă să fie un motiv de îngrijorare pentru noi și pentru aliații europeni. Desfășurarea avioanelor F-22 este ca o asigurare pentru inițiativa europeană”, a precizat oficialul american.

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, precizează Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră