A murit după 40 de ani de comă în urma unui viol

18 Mai 2015
A murit după 40 de ani de comă în urma unui viol
O infirmieră din Bombay, care a fost în stare vegetativă timp de 40 de ani, ca urmare a unui viol, a decedat luni, a anunțat un purtător de cuvânt al spitalului unde aceasta era internată. Victima era în centrul unei dezbateri referitoare la dreptul la eutanasiere, care a cuprins de mai mulți ani această țară, relatează 7sur7.be.

Aruna Shanbaug, în vârstă de 66 de ani, era internată la secția de terapie intensivă a spitalului King Edward Memorial din Bombay, unde a și lucrat și fusese victima unui viol.

În ultimele zile, înaintea decesului, suferise o pneumonie și era sub asistență respiratorie. Aruna Shanbaug suferise leziuni cerebrale grave în timpul agresiunii care a avut loc la 27 noiembrie 1973, când a fost atacată de un îngrijitor de noapte de la spital. De atunci a rămas paralizată și era în stare vegetativă. Au trecut 40 de ani!

Agresorul ei a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Între timp a decedat, în urmă cu câțiva ani.

În 2011, o petiție care pleda pentru moartea asistată a persoanelor aflate în stare vegetativă, a fost respinsă de Curtea Supremă indiană, care estima că mai multe elemente medicale sugerau că Aruna Shanbaug ar fi trebuit să fie menținută în viață.

Decizia a fost considerată drept o etapă importantă în dezbaterea din sânul societății, pentru că instanța justifica recurgerea la eutanasia pasivă în anumite cazuri.

Coma în care fusese cufundată Aruna Shanbaug este una dintre cele mai lungi cunoscute vreodată la nivel mondial. ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a pus capăt suferințelor sale”, a declarat Pinki Virani, instigatorul petiției.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră