VIOLENȚE fără precedent în Baltimore. A fost instituită STAREA DE ASEDIU. Autoritățile au activat Garda Națională! (VIDEO)

28 Apr 2015
VIOLENȚE fără precedent în Baltimore. A fost instituită STAREA DE ASEDIU. Autoritățile au activat Garda Națională! (VIDEO)
Larry Hogan, guvernatorul statului Maryland, a afirmat luni seară că va desfășura Garda Națională în orașul Baltimore, în urma violențelor care au urmat funeraliilor unui tânăr de culoare în vârstă de 25 de ani (Freddy Gray), decedat după ce a fost arestat de poliție. 15 poliţişti au fost răniţi de pietre, cărămizi şi alte proiectile aruncate de manifestanţi, scrie Washington Post
 
În urma violențelor, guvernatorul Hogan a declarat stare de urgență în oraș și a activat Garda Națională, trupele fiind desfășurate pe străzile din Baltimore înainte de miezul nopții.
 
"Nu am luat această decizie cu ușurință. Garda Națională este ultima soluție de restaurare a ordinii în oraș. Oamenii au dreptul de a protesta și de a-și exprima frustrările, însă familiile din Baltimore merită liniște și siguranță. Jaful și actele de violență nu vor fi tolerate", a declarat Larry Hogan.
 
Primarul din Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, a afirmat, de asemenea, că "prea multe generaţii au contribuit la ridicarea acestui oraş pentru a-i lăsa pe huligani să îl distrugă".
 
Ca răspuns la violențele din oraș, primarul a anunțat că Garda Națională va ajuta poliția, starea de asediu fiind introdusă pentru o săptămână între orele 22.00 şi 05.00 dimineaţa.
 
Potrivit oficialilor, școlile vor fi astăzi închise în Baltimore, oraș situat la circa 60 de kilometri de capitala federală.


Alte stiri din Externe

Ultima oră