De frica eutanasierii, Johnny Depp şi-a trimis câinii acasă

15 Mai 2015
De frica eutanasierii, Johnny Depp şi-a trimis câinii acasă
Actorul Johnny Depp şi-a trimis acasă cei doi câini pe care-i luase cu el la filmări în Australia, după ce Ministerul Agriculturii din această ţară îi dăduse un ultimatum de 50 de ore: ori îi trimite în SUA, cu acelaşi avion, ori vor fi eutanasiaţi.

Depp şi-a adus cei doi câini din rasa Yorkshire terriers, cu avionul privat, fără să-i declare la vamă, ceea ce a determinat o reacţie dură din partea autorităţilor australiene. „Depp nu poate eluda legile privind regimul animalelor doar pentru că este unul dintre actorii celebrii ai lumii”, a declarat joi ministrul australian al Agriculturii, Barnaby Joyce. El a adăugat că dacă Depp nu-i trimite acasă în California pe Pistol şi Boo, cei doi câini vor fi eutanasiaţi. „Mai are la dispoziţie 50 de ore pentru a trimite câinii. Îi poate pune în acelaşi avion cu care au venit”, a mai spus Joyce.

Conform ABC News, ministrul australian al Agriculturii a declarat azi că cei doi câini ai lui Depp au fost escortaţi de un ofiţer de la proprietatea pe care actorul american a închiriat-o în Queensland, la aeroport . Aici, Pistol şi Boo au fost ţinuţi în carantină. Barnaby Joyce a ţinut să precizeze că toate cheltuielile cu repatrierea câinilor au fost suportate de Johnny Depp.

Saga câinilor lui Johnny Deep a provocat reacţii internaţionale după ce ministrul australian al Agriculturii a ironizat public comportamentul lui Johnny Depp.
„Dacă începi să laşi starurile de cinema – fie şi cel mai sexy bărbat în viaţă – să-ţi intre în ţară cu câini, atunci de ce n-am accepta încălcarea legii de către toată lumea?”, a spus ministrul. Astăzi, el a anunţat pe Twitter: " Câinii au plecat".

Incidentul subliniază, totodată, cât de dure sunt legile privind biosecuritatea în Australia şi sub a căror incidenţă nu au mai fost raportate cazuri de turbare.
Johnny Depp filmează în Australia a cincea serie a  blockbusterului cu piraţi, „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră