SIS, în alertă! Un GRUP TERORIST a încercat să tranziteze camuflaj militar prin Republica Moldova

13 Mai 2015
SIS, în alertă! Un GRUP TERORIST a încercat să tranziteze camuflaj militar prin Republica Moldova
 Mai mulți cetățeni din Federaţia Rusă şi Tadjikistan, suspectaţi de legături cu organizaţii internaţionale teroriste, au încercat să tranziteze Republica Moldova, destinația finală fiind Siria.

„Au fost depistate elemente comune cetăţenilor străini care intenţionează să plece în regiunile de conflict armat, precum şi să fie înrolaţi în cadrul organizaţiilor teroriste internaţionale”, informează Serviciul de Informaţii şi Securitate moldovean (SIS), potrivit jurnal.md.

Asupra suspecţilor s-au găsit bani, uniforme de camuflaj pentru detaşamente cu destinaţie specială, cartele telefonice ale diferitor state, dispozitive tehnice pentru asigurarea utilizării mijloacelor de comunicare pe perioade îndelungate și informaţii privind traseele ce urmează a fi parcurse. Totodată, a fost depistat un lot de literatură religioasă, utilizată pentru recrutarea tinerilor de către grupările extremiste internaţionale.

Oamenii legii au decis să interzică accesul grupării respective pe teritoriul Republicii Moldova pentru că ar prezenta „un risc major la adresa securităţii naţionale”.

Anterior, indivizii au fost deportaţi de pe teritoriul Turciei pentru suspiciuni de aderare la organizaţiile teroriste internaţionale. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră