Şi francezii au ieşit în stradă împotriva corupţiei clasei politice

19 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Şi francezii au ieşit în stradă împotriva corupţiei clasei politice

Mobilizare pe Facebook, la Paris, pentru un protest la adresa corupţiei clasei politice. Ceea ce s-a şi întâmplat, câteva sute de francezi adunându-se în Place de la Republique.

Ultimele mari întâlniri din capitala franceză au avut loc în această piață – fie că oamenii au dorit să își exprime solidaritatea cu victimele atacurilor teroriste din 2015 și 2016 fie împotriva unor legi, cum a fost cea a muncii, scrie rfi.ro.”Toți cei care cred că nu este tolerabil să fim guvernați de oameni care fac opusul a ceea ce ar trebui să apere, să iasă și să se exprime”, au îndemnat organizatorii.

Nivelul corupției în Franța este cu sigutanță mult mai mic decât cel în România. În schimb, este mult mai luat în serios. Fiecare mică afacere în care a apărut un politician francez este întoarsă pe toate părțile și considerată un mare scandal. 

„Toţi cei care cred că nu este tolerabil să fim guvernaţi de oameni care fac opusul a ceea ce ar trebui să apere, să ne adunăm şi să ne exprimam!”, îndemnau organizatorii.   

„Nu suntem singurii care ne facem auziţi, România, printre alţii, oferă un exemplu serios în acest moment”, se mai arata pe pagina de Facebook a evenimentului.   
Protestul vine pe fondul numeroaselor scadaluri de corupţie care zguduie şi clasa politică franceză. A început cu fostul ministru de Finanţe Jerome Cahuzac, a continuat cu Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen, Christine Lagarde (fost ministru, actual şef al FMI) şi candidatul la Preşedinţia Franţei, Francois Fillon.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră