Senatul american a decis: persoanele cu handicap mintal pot deține arme!

16 Feb 2017
Senatul american a decis: persoanele cu handicap mintal pot deține arme!

Statele Unite se confruntă cu un nivel de violență ridicat, incidente în care persoane înarmate deschid focul în diferite comunități, soldate cu victime, fiind înregistrate destul de des.

Chiar și în aceste condiții, votul Senatului a anulat restricția impusă de administrația Obama, care limita dreptul persoanelor cu handicap mintal, aflate pe lista serviciilor de securitate socială, pentru incapacitate de a decide pentru propria persoană, de a putea achiziționa arme de foc.

Deci, oricât de ciudat ar părea, în viziunea legiuitorilor americani, chiar dacă nu au discernământ în ceea ce privește propria viață, cele 75,000 de persoane cu handicap mintal aflate în grija serviciilor sociale, au dreptul de a avea o armă.

Ordinul emis de Obama a fost contestat de Asociația Persoanelor cu Dizabilități care a invocat faptul că cetățenii americani ce suferă de un handicap mintal nu reprezintă un pericol pentru societate și că nu este necesară măsura de li se interzice dreptul de a avea o armă.

"Dacă un anume individ manifestă tendințe violente ca urmare a unei boli mintale, atunci guvernul trebuie să dovedească acest lucru", a declarat un senator republicat.

Votul în Camera Reprezentanților a fost împotriva ridicării acestei restricții. În Senat ea a fost aprobată, cu un scor de 57 la 43, mai mulți senatori democrați adoptând punctul de vedere prezentat de republicani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră