SEIFUL APOCALIPSEI a fost deschis! Cercetătorii sirieni au făcut un transport secret la laboratoarele din Liban și Mexic (VIDEO)

20 Oct 2015
SEIFUL APOCALIPSEI a fost deschis! Cercetătorii sirieni au făcut un transport secret la laboratoarele din Liban și Mexic (VIDEO)
SEIFUL APOCALIPSEI, construit pe insula Spitsbergen, arhipelagul Svalbard, Norvegia, un loc uitat de lume aflat lângă Oceanul Arctic, la aproximativ 1.100 de kilometri de Polul Nord, a fost deschis mai devreme decât era preconizat, relatează news.com.au.
 
Svalbard Global Seed Vault este o bancă de semințe menită să conserve în condiţii de siguranţă biodiversitatea agricolă şi pentru a salva speciile de plante aflate pe cale de dispariţie, fie din cauze naturale, fie ca urmare a unei catastrofe.
 
Depozitul de semințe este construit în interiorul unui munte de pe insula Spitsbergen, în apropiere unui sătuc, Longyearbyen. Construcţia conține până la trei milioane de soiuri diferite de semințe din întreaga lume, "astfel încât diversitatea culturilor să fie conservate pentru viitor", potrivit guvernului norvegian. 
 
Teoretic, varietăţile de seminţe stocate în nordul Norvegiei ar putea să repună pe picioare agricultura chiar şi după un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.
 
Seiful Apocalipsei, deschis mai devreme decât se preconiza
 
Oficialii norvegieni au anunțat, în această săptămână, că, pentru prima oară din 2008, seiful Apocalipsei a fost deschis.
 
Cei pentru care a fost deschis depozitul sunt cercetătorii sirieni, care au retras eșantioanele trimise la Svalbard Global Seed Vault.
 
S-a întâmplat luna trecută, când au transportat în secret aproximativ 38.000 de eșantioane în laboratoare din Liban și Maroc, după ce bazele de cercetare din Siria au fost distruse în război.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră