Șeicii se bat pe operele de artă. Cumpărătorul tabloului "Les femmes d'Alger" al lui Picasso - 179,36 de milioane de dolari, un șeic din Qatar

22 Mai 2015
Șeicii se bat pe operele de artă. Cumpărătorul tabloului
Un șeic din Qatar este cel care a plătit 179,36 de milioane de dolari pentru pânza 'Les femmes d'Alger', semnată de celebrul Pablo Picasso, care a devenit astfel cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, potrivit ziarului New York Post.

Șeicul Hamad bin Yasem bin Yaber Al Zani, fost prim-ministru al Qatarului în perioada 2007-2013, a fost identificat de cotidianul american ca fiind cumpărătorul pânzei pictorului spaniol în cadrul licitației organizate de casa Christie's la 11 mai la New York.

"Cel mai probabil tabloul nu va ajunge vreodată să fie expus într-un spațiu deschis publicului din Qatar, pentru că înfățișează o femeie nud, chiar dacă este o operă cubistă", potrivit surselor consultate de New York Post.

'Les femmes d'Alger (Version 'O')' a depășit recordul anterior deținut de tabloul "Three Studies of Lucien Freud", pictat de Francis Bacon, pentru care șeica Mayasa bin Hamad al Zani, sora emirului Qatarului, a plătit, în 2013, suma de 142,4 de milioane de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră